Digitális alkalmazások az Evangélikus Országos Múzeumban
A megújult Evangélikus Országos Múzeum “Luther öröksége” című állandó  kiállításhoz hat digitális alkalmazást és egy animációs kisfilmet készített a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laborjának TechLab Fellows alkotóközössége. A Deák téren található múzeum 2016. november 11-én nyílt meg.
 

Luther’s Legacy from XORXOR on Vimeo.

Fent és Lent
Az érintőképernyős multimedia alkalmazással az egyház és az állam támogató, illetve szembenálló viszonyáról szerezhetünk történelmi ismeretet. A dinamikusan változó viszonyt egyedi, a szereplőket vizuálisan megjelenítő történetek alapján ismerjük meg. A bevezető röviden ismerteti az általános koncepciót, majd a felhasználó választhat a szemben állást és a támogatást korszakonként bemutató történetekből. Az egyes eseményeket a történelem kerekének forgandóságát idéző, animált illusztráció és szöveges leírás eleveníti meg.
Az installáció kurátora: Dr. Kertész Botond
Az installációt tervezte és fejlesztette: Csík-Kovács Zoltán és Karasz Dániel
Illusztráció: Mezei Ildikó
                    
video: itt
Album Amicorum – Barátok könyve
A cím egy emlékkönyvre utal, amibe a peregrináció (külföldjárás, külföldi tanulmányok) idején írtak, rajzoltak egymásnak a leendő lelkészek, tanárok. Az érintőképernyős alkalmazás a jeles múltbeli és kortárs evangélikus személyek kapcsolati hálóját mutatja be szűrhető, kereshető formában, a Facebook világát idézve.  Az egyes személyekről megtudhatjuk merre jártak életük során, kiket ismertek, milyen szakmákban dolgoztak, megismerhetjük kedvenc idézetüket, és egyéb érdekes információkat. A keresésre több lehetőségünk is van, foglalkozás, korszak, földrajzi hely, vagy akár ABC szerint is.
Az installáció kurátora, adatbázis összeállítása: Zászkaliczky Zsuzsanna és Dr. Kertész Botond
Az installációt tervezte és fejlesztette: Karasz Dániel